Bemutatkozás

Gyermekkoromtól kezdve lenyűgözve tekintettem mindenre, ami a régmúlt távol-keleti kultúrájából elérhető volt hazánkban. Vonatkozik ez a mozgásművészetekre, kultúrára, gasztronómiára egyaránt. Az érdeklődésem nagyon sokáig maradt hobbi szinten.

1998-ban végeztem a Kertészeti és Élelmiszeripari Egyetemen mint kertészmérnök. Tanulmányaim ideje alatt azt kerestem, hogy mi módon tudok az embereknek segíteni. Így került a fókuszomba a gyógynövénytermesztés, melyet nagy lelkesedéssel tanultam. A diploma megszerzését követően más területen sikerült elhelyezkednem, így a vágyott iránytól eltávolodtam.

2005 őszén, az interneten „véletlenül” találtam rá a shiatsura. Ezt követően végeztem el a Nemzetközi Shiatsu Iskola Alaptanfolyamát, melynek alapján a családon belül és a szűk baráti körben végeztem kezeléseket. A gyermekvállalás miatt látszólag ismét félre kellett tennem a shiatsut, de ez idő alatt ért meg bennem az elhatározás, hogy ez az, amivel foglalkozni szeretnék. A gyerekeim fejlődése kapcsán felmerülő apróbb problémák tovább erősítették bennem az igényt a segítségnyújtás jelentőségére. Így 2011-2013 között elvégeztem a Nemzetközi Shiatsu Iskola szakképzését, majd a mesterképzést és 2013 őszén sikeres záróvizsgát tettem, aminek köszönhetően okleveles shiatsu gyógyásszá váltam.
A shiatsu számomra az emberekkel történő kommunikáció egy igen speciális formáját, valamint a kreativitás megélését jelenti. Érzékelésem minden szintjével a partnerre figyelve észlelem az ő testének jelzéseit és ebből kiindulva válaszként születik meg a jelen állapotra vonatkozó, egyénre szabott kezelés.

2012-ben a Magyarországon első ízben megrendezett Baba shiatsu I., majd 2013-ban a Baba shiatsu II. tanfolyamokkal bővítettem tovább ismereteimet. Saját tapasztalatból tudom, hogy az esetleges mozgásszervi, idegrendszeri problémák minél korábbi felismerése és kezelése mennyire meg tudja könnyíteni a családok mindennapjait. Ezekből az ismeretekből merítve szeretném minél több anyukával megismertetni a baba shiatsu fogásait, hogy azokat nap, mint nap alkalmazva a babákkal nyugodtabb, kiegyensúlyozottabb életet tudjanak élni.

A baba shiatsuhoz szervesen kapcsolódik a kismama shiatsu, melynek különlegessége, hogy a normál lefolyású várandósság bármely időszakában végezhető, természetesen az adott állapotnak megfelelő technikákkal. A kezelés nem csak a mamának, de a babának is megnyugtató, harmonizáló élményt nyújt.

2013-14-ben elvégeztem egy 9 hónapig tartó Robert St. John neve által jegyzett Metamorfózis terapeuta képzést. Ez a terápia az ember lelkét veszi kezelésbe, a gerinc reflexpontjain végzett finom simító érintésekkel oldja fel a fogantatásunk és megszületésünk közti időben elraktározott negatív érzéseket.

2015-ben sikeres szakvizsgát tettem Természetgyógyász – Alternatív Mozgás- és Masszázsterapeutaként .

Jelenleg az ELTE PPK által szervezett Perinatális szaktanácsadó továbbképzésben veszek részt.